Fan Xiulan

Fan Xiulan lærte som barn hemmelighederne om Qi Gong af sin farmor. Som læge i Traditionel Kinesisk Medicin, TKM, har hun udviklet sin egen metode – Biyun – og skole – Biyunskolen.

Biyunmetoden blev oprindelig udviklet med henblik på ældre mennesker, men hurtigt blev det klart, at denne enkle bevægelsesform var særdeles gavnlig og styrkende for mennesker i alle aldre. Biyunmetoden har en effektfuld indvirkning på akutte såvel som kroniske helbredstilstande.

Fan Xiulan er autoriseret Qi Gongmaster og professor i medicinsk Qi Gong. Fan Xiulan er bestyrelsesmedlem i World Academic Society of Medical Qi Gong og vicegeneralsekretær for Chinese Academic Society of Medical Qi Gong. Fan Xiulan grundlagde i 1984 et sundhedsinstitut i Xiangshan uden for Beijing. Her behandles og helbredes mennesker udelukkende ved hjælp af Biyunmetoden. Her uddannes tillige instruktører fra Kina såvel som fra den øvrige verden.

Biyunmetoden kom til Sverige i 1992, idet Fan Xiulan her begyndte at videregive sin unikke viden. I 1995 grundlagdes Biyunskolan i Oerbyhus nær Stockholm med Fan Xiulan som hovedlærer. I Sverige har over 90.000 mennesker lært sig Biyunmetodens grundtræning, og der er uddannet mere end 200 instruktører.

Den svenske sangerinde Marie Bergman byggede bro til Danmark i 1997, hvor hun begyndte at give kurser i Biyunmetoden. I de seneste år har Fan Xiulan undervist kommende instruktører i Danmark, således at der nu findes små 50 autoriserede danske instruktører og mere end 3.500  har lært sig Biyunmetodens grundtræning.
(se kurser med Fan Xiulan i Danmark)

 


‘Vil man leve et langt og sundt liv,
er det nødvendigt at elske og pleje sig selv’
(Fan Xiulan)